Chloe

Chloé е френска модна къща, основана от Габи Агион през 1952г. Роден в Египет, Агион се премества в Париж през 1945г. и основава Chloé 5 години по-късно. Агион е широко известен с измислянето на фразата и концепцията за  "prêt-à-porter" (в буквален превод на български означава "готово за носене" и се свързва с модата от готови облекла). В отгово...

Chloé е френска модна къща, основана от Габи Агион през 1952г. Роден в Египет, Агион се премества в Париж през 1945г. и основава Chloé 5 години по-късно. Агион е широко известен с измислянето на фразата и концепцията за  "prêt-à-porter" (в буквален превод на български означава "готово за носене" и се свързва с модата от готови облекла). В отговор на неудобните, официални, направени по мярка дрехи, предлагани от дизайнерите от висшата мода през 1950г., Chloé решава да произведе меки, еластични дрехи от луксозни платове, които да могат да се носят и да отиват на всички. За времето си това е била революционна идея, която се е превърнала в дългосрочно направление в модата.

Агион управлява компанията до 1985г., когато бива продадена. Много известни дизайнери работят в Chloé
 през годините, включителни и Карл Лагерфелд и Стела Маккартни.

Първия аромат на Chloé, емблематичният "Chloé аромат за жени" е създаден през 1975г. и се превръща в класика за дамите. Chloé Narcissе освежава микса през 1990г. Компанията продължава тенденцията си да произвежда нови аромати и с новата версия на Chloé, която излиза през 2008г. и е насочена към младите жени с модерни вкусове. Chloé предлага различни аромати и в партньорство с Coty.

Още

Chloe Съдържа 2 продукта.

Показване на 1 - 2 от 2 артикула