Chopard

Chopard е швейцарска компания за бижута и часовници, основана през 1860г. от Луис Шопард. Компанията се занимавала с производството на часовници като Шопард предпочитал да изработва всички части ръчно, вместо да се сдобива с тях от други фабрики. Слухът за качеството на часовниците се разпространил бързо и през 1921г. синът на основателя, Пол Лу...

Chopard е швейцарска компания за бижута и часовници, основана през 1860г. от Луис Шопард. Компанията се занимавала с производството на часовници като Шопард предпочитал да изработва всички части ръчно, вместо да се сдобива с тях от други фабрики. Слухът за качеството на часовниците се разпространил бързо и през 1921г. синът на основателя, Пол Луис, отворил втори клон на фирмата в La Chaux de Fonds. През 1937г. компанията се мести в Женева, някогашната световна столица на "Haute Horlogerie" - майсторите на часовници. През 1963г. компанията бива продадена на Карл Шеуфле, произлизащ от видно семейство на часовникари.

Chopard увеличава популярности по време на управлението на семейство Шеуфле, които модернизират компанията и започват да произвеждат и бижута.

Chopard участват активно във филмовия фестивал в Кан и дори спонсорират Мъжката и Женската награда за откритие на годината.

През 1992г. Chopard сключват договор за партньорство с L'Oreal за производството на парфюми под марката Chopard. Първият женски аромат, сладкият Casmir, излиза през 1992г. и се увенчава с голям успех. Много от парфюмите на марката се предлагат във флакони, които наподобяват скъпоценни камъни.

Още

Chopard Съдържа 11 продукта.

Показване на 1 - 11 от 11 артикула