Christian Audigier

Кристиян Одиже е френски моден дизайнер и предприемач, известен най-вече с марката Еd Hardy.

Роден и отгледан в Авиньон, Одиже започва да работи в модната индустрия още като тийнейджър. Само на 15 годишна възраст, той успява да стане дизайнер на дънкови дрехи благодарение на добрите си умения за продаване. През годините Одиже работи като консулт...

Кристиян Одиже е френски моден дизайнер и предприемач, известен най-вече с марката Еd Hardy.

Роден и отгледан в Авиньон, Одиже започва да работи в модната индустрия още като тийнейджър. Само на 15 годишна възраст, той успява да стане дизайнер на дънкови дрехи благодарение на добрите си умения за продаване. През годините Одиже работи като консултант в различни марки като Fiorucci, Diesel, Bisou Bisou и Levis.

Одиже се мести в Лос Анджелис и изкарва стаж заедно с Вон Дуч, по време на които благодарение на добрите си маркетингови умения успява да популяризира така наречената "trucker hat".

Одиже е най-ивестен с марката Ed Hardy, в която участва заедно със световно известният татуист Ед Харди. Първоначално марката за ежедневно облекло предлага вдъхновените от японската култура татуировки на Ед Харди, нарисувани върху шапки и тениски. Тяхната популярност позволява на линията да обхване и дънкови облекла, плетива, обувки, чанти и аромати, включващи името на Ед Харди и неговите изображения.

През 2008г. излизат първите парфюми на марката, Ед Харди за жени и Ед Харди за мъже, които са бързо последвани от други серии с аромати. През 2009г. Кристиян Одиже създава и своя собствена линия от аромати за мъже и жени, която носи неговото име. Днес марката предлага над 15 различни парфюма.

Още

Christian Audigier Съдържа 1 продукт.

Показване на 1 - 1 от 1 артикул