Clinique

Clinique е марка за козметика, основана през 1968г. от компанията Estee Lauder. Вдъхновена от статия във Vogue, в която дерматолог обсъжда колко важна е грижата за кожата, Евелин Лаудер споделя статията със свекърва си, Есте, и се свързва с автора дерматолог. Така се заражда идеята за линията Clinique, която дебютира през август 1968г. в Сакс на...

Clinique е марка за козметика, основана през 1968г. от компанията Estee Lauder. Вдъхновена от статия във Vogue, в която дерматолог обсъжда колко важна е грижата за кожата, Евелин Лаудер споделя статията със свекърва си, Есте, и се свързва с автора дерматолог. Така се заражда идеята за линията Clinique, която дебютира през август 1968г. в Сакс на Петю Авеню.

Продуктите на компанията са първата козметична линия, която е тествана за алергии и продуктите са изцяло съгласувани с професионалисти дерматолози. Днес продуктите са 100% без аромат. Всички продукти подлежат на множество тестове за да отговарят на строгите стандарти.

"Clinique" е френската дума за "медицински". Подходът на марката се основава на идеята за чиста кожа. Нейната процедура от 3 стъпки за всички видове кожа е една от най-известните концепции в света на козметиката.

Освен това Clinique предлага и различни парфюми. През 1971г. излиза първият аромат на марката, Aromatics Elixir. Изключителният парфюм скоро празнува 40 годишнината си като аромат, използван от поколения жени. Въпреки безспорната популярност на Aromatics Elixir, най-продаваният парфюм на марката е Happy, който излиза през 1997г.

Още

Clinique Съдържа 5 продукта.

Показване на 1 - 5 от 5 артикула