Elizabeth Arden е американска марка за парфюми, грижа за кожата и козметика, основана през 1910г. от канадската предприемачка Флоренс Найтингел Грахам. Грахам използва името Elizabeth Arden като свои псевдоним и като име на компанията. Първоначалният фокус на компанията е бил върху грижата за кожата и козметиката. Елизабет Арден е била иноватор ...

Elizabeth Arden е американска марка за парфюми, грижа за кожата и козметика, основана през 1910г. от канадската предприемачка Флоренс Найтингел Грахам. Грахам използва името Elizabeth Arden като свои псевдоним и като име на компанията. Първоначалният фокус на компанията е бил върху грижата за кожата и козметиката. Елизабет Арден е била иноватор в света на женската козметика, въвела е гримът за очи в Америка и е популяризирала идеята за гримиране.

През 1934г. излиза първият аромат на компанията, Blue Grass.

Елизабет Арден управлява компанията до смъртта си през 1966г.През следващите години фирмата многократно сменя собствениците си и през 2003г. става собственост на FFI, които приемат престижното име Elizabeth Arden като свое.

Компанията продължава да произвежда козметика и продукти за кожа и до днес, но фокусът и вече е върху парфюмите.

Още

Elizabeth Arden Съдържа 18 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 18 артикула