Giorgio Armani

Giorgio Armani е италиански моден дизайнер, известен най-вече с мъжко облекло. Армани започва кариерата си като дизайнер на витрини и си проправя път нагоре към мъжете купувачи. В периода 1960-1972г. той работи като дизайнер за известната модна къща на Nino Cerutti, а след това работи като независим дизайнер за различни марки преди да основе сво...

Giorgio Armani е италиански моден дизайнер, известен най-вече с мъжко облекло. Армани започва кариерата си като дизайнер на витрини и си проправя път нагоре към мъжете купувачи. В периода 1960-1972г. той работи като дизайнер за известната модна къща на Nino Cerutti, а след това работи като независим дизайнер за различни марки преди да основе свой собствен бранд. През 1975г. той представя първата си колекция за мъжко облекло, последвана още същата година от колекция за женско облекло. Армани набира голяма популярна и широка публика за своята работа чрез филма "Американско жиголо", в който героят на Ричард Гиър носи луксозни мъжки дизайни на Armani. Това е първият от много следващи филми, в които марката облича героите.

Марката се разширява и днес предлага разнообразни колекции на различно ценово равнище, дънки, аксесоари и чрез спорозумение с L'Oreal - парфюми и козметични продукти.  През 1982г. излиза първият аромат на марката - Armani за жени, последван от Armani за мъже през 1984г.  Това са първите два аромата, последвани от продължителни и успешни серии от парфюми, продължаващи да се предлагат и през 21ви век. Днес марката произвежда над 100 парфюма, които са любими както на световно известните личности, така и на останалата част от обществото.

Още

Giorgio Armani Съдържа 19 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 19 артикула