Guerlain

Guerlain е популярна френска парфюмерийна къща със 175 годишен бизнес, изпълнен със страст и традиции. При производството на парфюмите си Guerlain винаги използват луксозни и редки продукти и есенции, например френска ванилия или олио от растението ylang-ylang, което се добива в техните собствени плантации на Коморските острови в Източна Африка....

Guerlain е популярна френска парфюмерийна къща със 175 годишен бизнес, изпълнен със страст и традиции. При производството на парфюмите си Guerlain винаги използват луксозни и редки продукти и есенции, например френска ванилия или олио от растението ylang-ylang, което се добива в техните собствени плантации на Коморските острови в Източна Африка. Освен това, Guerlain са и новатор при употребата на синтетични материали: Jicky (1889) е първият парфюм, в който Еме Герлен добавя синтетичен компонент - кумарин.

Компанията е основана през 1828г. от Пиер-Франсоа Паскал Герлен. Стартирайки с всекидневни продукти за хигиена, Guerlain предлагат и парфюми на своите клиенти, които носят толкова голям успех на компанията, че я назначават за главен парфюмерист на няколко кралства в Европа.

След смъртта на Герлен, синът му Еме Герлен поема поста на главен парфюмерист. Неговият световноизвестен парфюм Jacky, създаден през 1889г., става първият "модерен" парфюм. Предполага се, че именно той е измислил така наречения "Gurelinade"- записки за основата на парфюмите, с които са използвани при производството на много от парфюмите на Guerlain.

Неговият племенник Жак Герлен става следващият нос на Guerlain. Той създава някои от най-известните парфюми на марката, сред които L'Heure Bleue (1912), Mitsouko (1919) и Shalimar (1925), който е един от най-обичаните парфюми на всички времена.
Жан-Пол Герлен е внук на Жак Герлен. Той първо помага, а след това и създава свой собствен соло проект, известният парфюм Vetiver (1912). Други негови известни парфюми са Habit Rouge, Chamade, Eau de Guerlain и Nahema.

Guerlain е семеен бизнес до 1994г. когато фирмата бива закупена от Луис Вютон Моет Хенеси (LVMH). През 2002г. фамилия Герлен се оттегля от управлението на компанията. Жан-Пол Гарлиен се пенсионира, но продължава да работи като консултант. Тиери Васер е главен парфюмерист на Герлен от 2008г.

През 2005г. отваря врати изцяло реновирания централен офис на компанията в Париж, намиращ се на вълшебното място, наречено Шанз-Елизе. Освен изискан бутик, офисът функционира и като музей, който е отворен за посетители.

Още

Guerlain Съдържа 26 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 26 артикула