Guess

GUESS е американска модна марка, създадена от братята Джордж, Арманд, Пол и Мауирис Маркиано. Родени в Мароко и отгледани във Фрация, през 1977г. братята се местят в Калифорния и създават бизнес, взимайки назаем начален капитал от семейството си, собственици на Jordache Jeans. Първите дънки на GUESS - "Мерилин" - са били протрити, с ципове на гл...

GUESS е американска модна марка, създадена от братята Джордж, Арманд, Пол и Мауирис Маркиано. Родени в Мароко и отгледани във Фрация, през 1977г. братята се местят в Калифорния и създават бизнес, взимайки назаем начален капитал от семейството си, собственици на Jordache Jeans. Първите дънки на GUESS - "Мерилин" - са били протрити, с ципове на глезените и се радват на широка популярност. Марката навлиза на американския пазар с помощта на веригата магазини Bloomingdale.

Завладяващите реклами са една от най-силните страни на марката и и помагат да се превърне в най-продаваната марка за дънки през 80-те. През 1985г. GUESS пуска черно-бяла рекламна кампания в ретро стил. В кампанията участват знаменити модели (някои от които не са били известни когато са снимани рекламите) като Клаудия Шифър, Ан Никол Смит, Летисия Каста, Карла Бруни и Наоми Кембъл.

През 1983г. марката започва да произвежда и мъжки дънки, а по-късно през 90-те и аксесоари за дома.

GUESS успява успешно да премине през сътресенията в модния свят през периода 1990-2000г. и запазва лидерските си позиции през новия 21ви век с помощта на реклами с участието на Парис Хилтън. В момента GUESS предлага стоки под три бранда: GUESS (деним и всекидневно облекло), Guess by Marciano (модерни аксесоари) и Guess Kids.

В късните години на 90те излиза първият парфюм на марката - "Original" за жени, който е създаден в партньорство с Revlon. В периода 2003-2009г. компанията Parlux притежава лиценза за производство на парфюми с марката Guess, а от 2009г. досега GUESS произвежда парфюми за мъже и жени в сътрудничество с Coty.

Още

Guess Съдържа 18 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 18 артикула