Issey Miyake

Issey Miyake е японски моден дизайнер, известен с иновациите си с плат и производството на интересни и практични продукти.

Мияке е роден в Хирошима през 1938г. и става свидетел на атомните бомбандировки по време на Втората Световна Война. След като изучава дизайн в университета Тама Арт в Токио, Мияке работи при едни от най-известните дизайнери ...

Issey Miyake е японски моден дизайнер, известен с иновациите си с плат и производството на интересни и практични продукти.

Мияке е роден в Хирошима през 1938г. и става свидетел на атомните бомбандировки по време на Втората Световна Война. След като изучава дизайн в университета Тама Арт в Токио, Мияке работи при едни от най-известните дизайнери в областта на висшата мода по онова време. След като се мести в Париж, Мияке започва работа при Guy Laroche и Givenchy. Ново преместване в Ню Йорк довежда до възможността за работа с Geoffrey Beene. През 1970г. Мияке се връща в Токио и основава Miyake Design Studio и започва да произвежда дамско облекло.

Богатите познания на Мияке му помагат да измисли нов начин за плисиране с топла преса, която плисира за постоянно вече нарязан и зашит плат. Друго известно откритие на Мияке е A-POC (акроним за "a piece of clothing"), което в своята същност представлява ролка плат, от която могат да се изрежат разнообразни форми по желание на купувача.

През 1997г. Мияке официално се оттегля от модата, но продължава да консултира всички модни линии на компанията си.

Имената на моделите и парфюмите на Мияке съдържат известна доза хумор и мулти-езикови закачки. Например A-POC е близко по звучене с английската дума "epoch" - "епоха". Когато Мияке пуска първия си парфюм на пазара през 1992г., името му L'eau d'Issey е омоним на френската дума "l'оdyssée ", която означава на български "одисея". A Scent от Исея Мияке, който излиза през 2009г., може да бъде прочетен като "ascent by Issey Miyake" ("възход от Исея Мияке). Мияке притежава и магазин в Япония, наречен "ELLTOB TEP", който наобратно се чете "pet bottle".

Парфюмите на Issey Miyake се предлагат в сътрудничество с Beauté Prestige International, дивизия на Shiseido.

 

Още

Issey Miyake Съдържа 20 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 20 артикула