Jean Paul Gaultier

Жан-Пол Гутие е френски моден дизайнер, чиято първа колекция е представена през 1976г. Без да има опит в света на модната индустрия, той започва кариерата си на ранна възраст като разпраща своите скици на прочути по онова време дизайнери. Пиер Карден и Жан Пату са сред дизайнерите, който виждат таланта му и му помагат да започне бизнеса си. Изве...

Жан-Пол Гутие е френски моден дизайнер, чиято първа колекция е представена през 1976г. Без да има опит в света на модната индустрия, той започва кариерата си на ранна възраст като разпраща своите скици на прочути по онова време дизайнери. Пиер Карден и Жан Пату са сред дизайнерите, който виждат таланта му и му помагат да започне бизнеса си. Известен като "l'enfant terrible of fashion" (б.а. "страховитото дете на модата"), дизайните на Гутие стават хит както на улицата, така и във висшата мода. През 80те години той въвежда полите за мъже на пазара и прави дизайна на прочутия сутиен-конус на Мадона.

През 1993г. излиза първия парфюм на марката за жени, който днес носи името Classique. През 1995г. Classique е последван от Le Male, през 1999г. от Fragile. Парфюмите на Гутие са известни със своите ексцентрични опаковки и нестандартни съставки.

Още

Jean Paul Gaultier Съдържа 1 продукт.

Показване на 1 - 1 от 1 артикул