Jil Sander

Джил Сандър е роден през 1943г. в Германия. Тя става известна със своя минималистичен стил в света на модата.

Сандър учи моден дизайн и прекарва две години в САЩ като чуждестранен студентка на обменни начала. През 1963г. завършва образованието си и работи няколко години в немско модно списание пред да отвори първия си бутик в Хамбург на крехката...

Джил Сандър е роден през 1943г. в Германия. Тя става известна със своя минималистичен стил в света на модата.

Сандър учи моден дизайн и прекарва две години в САЩ като чуждестранен студентка на обменни начала. През 1963г. завършва образованието си и работи няколко години в немско модно списание пред да отвори първия си бутик в Хамбург на крехката възраст от 24 години. В бутика се продават само дизайнерски марки като тези на Тиери Мъглер и Соня Рикел, и някои от моделите на Джил. През 1973г. дизайнерката създава първата си колекция и през 1978г. основава собствена модна къща.

Моделите на Сандър са минималистични, с прави линии, които поставят фокуса върху луксозните материи, използвани при производството на дрехите. Колекциите и се състоят от отделни части от облеклото, които лесно могат да се съчетаят.

Сандър се оттегля от компанията през 2000г. и компанията преминава през труден период без създателката си начело.

През 2003г. Сандър се завръща, но само за да се оттегли отново през 2004г. Настоящият креативен директор на Джил Сандър е Раф Симонс.

През 1979г. са създадени първите парфюми на марката, Pure Woman и Pure Man. Ароматите на Джил Сандър се произвеждат съвместно с Coty.

Още

Jil Sander Съдържа 2 продукта.

Показване на 1 - 2 от 2 артикула