Laura Biagiotti

Лаура Биаджоти е италианска модна дизайнерска, известна като "кралицата на кашмира". Лаура Биаджоти е родена през 1943г. в Рим, Италия. Първоначално помага на майка си в  бизнеса с облекла и се занимава с изработването на униформи за авиокомпанията Ал Италия. Лаура записва да учи Архиелогоия в Университата в Рим, но скоро се отказва за да работи...

Лаура Биаджоти е италианска модна дизайнерска, известна като "кралицата на кашмира". Лаура Биаджоти е родена през 1943г. в Рим, Италия. Първоначално помага на майка си в  бизнеса с облекла и се занимава с изработването на униформи за авиокомпанията Ал Италия. Лаура записва да учи Архиелогоия в Университата в Рим, но скоро се отказва за да работи в модната индустрия. През 1965г. напуска семейния бизнес и отваря модна агенция със своя партньор Джиани Цина, който по-късно става нейн съпруг. Компанията започва да произвежда дрехи за редица италиански модни къщи и през 1972г. прави своето първо модно шоу.

Биаджоти помага за популяризирането на кашмира като луксозна тъкан, неизползвана допреди това в модната индустрия.

Биаджоти създава свободни, ефирни модели, които са подходящи за носене през целия ден и стоят добре на всички жени. Освен основната си женска модна линия, Биаджоти създава и линия мъжки облекла “Laura Biagiotti Uomo“ и линия облекла за закръглени жени “Laura-Piu”. “Laura Biogiotti Junior” е детската линия облекла, а “Biagiotti Roma” е линия за плетива. Освен с дрехите си, Биаджоти е популярна и с модните си очила.

Първият й аромат “Fiori Bianchi” е лансиран през 1982 година, последван от “Roma” през 1988 година и “Venezia” през 1992 година. Следват поредица от успешни парфюми, сред които хитовите „Tempore Donna“, “Laura Biagiotti Donna“ и “Laura Rose“.

Още

Laura Biagiotti Съдържа 9 продукта.

Показване на 1 - 9 от 9 артикула