Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo е италиански дизайнер на обувки, известен с неговата креативност и научен подход към обувките. Той се научава на занаят още като дете и създава първият си модел обувки едва на 9 годишна възраст. През 1914г. се премества в САЩ, където работи за кратко в обувна фабрика в Бостън преди да се насочи към разрастващата се филмова ин...

Salvatore Ferragamo е италиански дизайнер на обувки, известен с неговата креативност и научен подход към обувките. Той се научава на занаят още като дете и създава първият си модел обувки едва на 9 годишна възраст. През 1914г. се премества в САЩ, където работи за кратко в обувна фабрика в Бостън преди да се насочи към разрастващата се филмова индустрия.

Неговият магазин първоначално предлага поправка на обувки и правене на обувки по мярка, но след време дизайнерът започва да изработва модели за филмовата индустрия и става известен като "обущарят на звездите". Озадачен от това защо красивите обувки са често неудобни, Ферагамо заминава да учи анатомия в източна и Калифорния и се завръща в Италия през 1927г.

Отваряйки магазин във Флоренция, Ферагамо събира най-богатите клиенти на едно място, включително знаменитости и известни политически фигури. До средата на 1950те, Ферегамо е отворил десетки магазини в Италия и в САЩ и е наел над 700 работника.

През 1960г. Ферагамо умира, но фирмата успява да се запази в семейството и започва да произвежда чанти, очила, аксесоари, часовници и парфюми.

Първият аромат, Салваторе Ферагамо за жени, излиза на пазара през 1998г.

Още

Salvatore Ferragamo Съдържа 15 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 15 артикула