Valentino

Валентино Клементе Лудовико Гаравани е роден през 1932г. и до 2008г. е изпълнителен директор на основаната от него модна марка Valentino. Интересът му към модния дизайн датира още от детските му години. Още като ученик, Валентино започва работа като чирак при местен дизайнер. По-късно завършва училище за изящни изкуства в Париж и започва да пома...

Валентино Клементе Лудовико Гаравани е роден през 1932г. и до 2008г. е изпълнителен директор на основаната от него модна марка Valentino. Интересът му към модния дизайн датира още от детските му години. Още като ученик, Валентино започва работа като чирак при местен дизайнер. По-късно завършва училище за изящни изкуства в Париж и започва да помага в ателието на Balenciaga, а след това се прехвърля да работи за Guy Laroche.

През 1959г. Валентино открива първото си ателие в Рим и основава своя собствена марка, която и до днес е еталон за стил и емблематична за италианската висша мода. Постоянно присъстващ в колекциите му цвят е червеното, с който марката често бива асоцирана.

През 1968г. Валентино проявява новаторското си мислене и се превръща в първия дизайнер, който налага използването на логото като част от декорация върху облеклото и аксесоарите.

Днес Valentino е част от Valentino Fashion Group заедно с марките Hugo Boss Marlboro Classic. Към семейството на бранда спадат линиите Red Valentino, Valentino Roma и сватбените рокли на Valentino Sposa.

Още

Valentino Съдържа 13 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 13 артикула