Vera Wang

Vera Wang е американска модна дизайнерка от китайско потекло, която е най-известна със своите уникални булченски рокли.

Вера Уанг първоначално започва кариера като състезателка по фигурно пързаляне. След като не успява да се класира за Олимпийските игри, тя напуска спорта и навлиза в света на модата, ставайки най-младият редактор някога на списа...

Vera Wang е американска модна дизайнерка от китайско потекло, която е най-известна със своите уникални булченски рокли.

Вера Уанг първоначално започва кариера като състезателка по фигурно пързаляне. След като не успява да се класира за Олимпийските игри, тя напуска спорта и навлиза в света на модата, ставайки най-младият редактор някога на списанието Vogue на възраст от 23 години. През 1985г. Уанг напуска Vogue и работи като дизайнер в Ралф Лорен, а след 2 години стартира собствена компания.

През 1990г. Вера Уанг отваря салон в прочутият хотел в Ню Йорк Карлайл. Салонът бързо се превръща в една от любимите дестинации на бъдещи булки, търсещи дизайнерски рокли. Нейните рокли са носени от редица известни булки като Виктория Бекъм, Дженифър Лопез, Шарън Стоун, Кейт Хъдсън и много други. Освен това, роклите на Вера Уанг са носени и от героините в прочутия сериал "Сексът и градът", както и в последвалата филмова поредица. Кари, Саманта, Миранда и Шарлот носят дизайните на марката на своите сватби и получават широко одобрение от публиката пред малките екрани.

Парфюмите на марката се произвеждат съвместно с Coty. Освен тях, компанията продава и очила, обувки, кожа и всекидневни облекла. Първият аромат, Вера Уанг за жени, излиза през 2002г., последван от мъжки аромат през 2004г. Много от парфюмите на Уанг са на сватбена тематика като Sheer Veil (2005, "Финното Було") и Bouquet (2008, "Букет"). Най-известният парфюм на марката е Princess, ориентиран към младите жени.

Още

Vera Wang Съдържа 3 продукта.

Показване на 1 - 3 от 3 артикула