Viktor & Rolf

“Виктор & Ролф” е холандска модна марка, основана през 1993 година от дизайнерите Виктор Хостинг и Ролф Сноерен. И двамата са родени през 1969 година, а се срещат по време на следването си в Академията за изкуства в Арнхем. След като завършват се преместват да живеят и творят в Париж. Първото модно ревю на „Виктор & Ролф“ е представено през ...

“Виктор & Ролф” е холандска модна марка, основана през 1993 година от дизайнерите Виктор Хостинг и Ролф Сноерен. И двамата са родени през 1969 година, а се срещат по време на следването си в Академията за изкуства в Арнхем. След като завършват се преместват да живеят и творят в Париж. Първото модно ревю на „Виктор & Ролф“ е представено през 1998 година по време на Седмицата на модата в Париж. През следващите пет години модното дуо създава линия ready-to-wear и мъжката си линия "Monsieur".

През 2003 г. Лувъра представя ретроспективна изложба с произведенията на “Виктор & Ролф” по случай десетгодишнината от създаването им. През 2005 година Victor&Rolf пускат първия си аромат „Flowerbomb“ в сътрудничество с козметичния гигант L'Oreal Paris. Първият мъжки аромат на марката „Antidote“ излиза през 2006 година. “Виктор & Ролф” създават също дамски обувки и чанти (от холанския дизайнер Фреди Стивънс), очила, вратовръзки, шалове и дамско бельо.

Още

Viktor & Rolf Съдържа 5 продукта.

Показване на 1 - 5 от 5 артикула