Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent е френска модна къща, основана от Ув Хенри Дона Матю-Сен-Лорен. Марката и дизайнера често се съкращават като YSL.

Кариерата на Лорен в модата започва на крехката възраст от 17 години когато той започва работа като асистент на Кристиан Диор. Четири години по-късно, след смъртта на Диор, Лорен е назначен за главен изпълнителен д...

Yves Saint Laurent е френска модна къща, основана от Ув Хенри Дона Матю-Сен-Лорен. Марката и дизайнера често се съкращават като YSL.

Кариерата на Лорен в модата започва на крехката възраст от 17 години когато той започва работа като асистент на Кристиан Диор. Четири години по-късно, след смъртта на Диор, Лорен е назначен за главен изпълнителен директор на марката на възраст от едва 21 години. Все още младеж, Лорен e призован в армията и губи позицията си в Диор. Военната служба и отчаянието от загубата на работата при Диор, довеждат Лорен до болничен престой. След кратък период на възстановяване Лорен започва своя собствена модна компания и става един от най-влиятелните модни дизайнери през 60те и 70-те.

Лорен става известен със своите изящно ушити женски костюми и е изобретател на женския смокинг. Той става първият дизайнер, който преминава от котюр към ежедневни облекла, който се предлагат на масовия пазар. Всекидневните облекла на Лорен се продават във бутиците Rive Gauche, който по-късно са възпоменати с парфюм.

След пенсионирането на Ив Сен Лорен, редица известни дизайнери като Албер Елбаз, Том Форд и Стефано Пилати произвеждат колекции за марката. Ив Сен Лорен умира през 2008г.

Козметичните продукти и парфюмите са отдавна част от портфолиото на марката. Първият парфюм,  Y for women, излиза през 1964г. Много от парфюмите на YSL като  Rive Gauche (1970), Opium (1977), Kourous (1981) и Paris (1983) се възприемат като класика в света на ароматите и остават бестселъри и до днес. Марката продължава да намира нови фенове с аромати като Baby Doll (2000), Elle (2007) и La Nuit de l'Homme (2009). YSL предлага аромати съвместно с L'Oreal Group.

Още

Yves Saint Laurent Съдържа 10 продукта.

Показване на 1 - 10 от 10 артикула